Torr och gammal hud?

händerOm du känner igen dig i mycket av det jag skriver så kanske det också är så att du, liksom jag, har problem med huden. Min hud blir väldigt lätt torr, och det är något som jag försöker att bekämpa så mycket jag bara kan. Det är emellertid inte speciellt lätt alla gånger. Dels så beror det såklart på hur jag och min hud är, men också i kombination med det klimatet vi har. Det är som upplagt för att jag ska få riktigt torr hud, hud som dessutom blir så torr att den ibland spricker. Inte en speciellt trevlig upplevelse för er som vet hur det känns. Men det finns fortfarande saker du kan göra, och oljor och mjukgörande krämer är en gudagåva när det är som värst. Det tar bort det värsta, men att intensifiera behandlingar av huden är precis det som är nyckeln till att nästan undvika det helt.

Det samma gäller när det kommer till åldrande hud. Det är fullständigt normalt att huden blir äldre, och att den inte bibehåller samma lyster och spänts som den en gång gjorde. Problematiken med det är helt enkelt att det inte finns mycket man kan göra åt saken. Det är ett faktum att vi åldras, och inte enbart i sinnet utan överallt på kroppen. Det är någon man behöver inse innan man ger sig i kast med att förändra sig. Dock finns det fortfarande sätt att förebygga och hålla huden så bra som den kan vara för den ålder man är i. Rengöring är nyckeln och att genomgå behandlingar är ett bra sätt att bevara huden, eftersom en ren hud är öppen för näring. Så har du inte redan börjat att gå på behandlingar för huden så tycker jag att du ska börja med det på en gång.