Handla kläder smart

jeansHur ser du bäst till att hålla din garderob ständigt uppdaterad utan att behöva lägga hela månadslönen på kläder? Det är för många en svår ekvation att lösa, och i ärlighetens namn så finns det ingen som kan köpa precis allt det man vill ha precis nu. Men det går att tänka på ett sätt som gör det möjligt att ha råd med mer, och det utan att behöva ta massa krediter.

Allra först är det viktigt att sätta sig ner och planera sin ekonomi. Det betyder alltså att allt som behövs betalas, ska betalas, inga undantag. Oftast är det ju så att man har en hel del pengar kvar efter dessa utgifter, vilket man då kanske bränner på massa olika saker. Att bränna dessa pengar är det bästa sättet för dig att inte få det du vill ha. Genom att också budgetera för dem och kanske öppna ett specifikt sparkonto som är till för shopping, kommer du snart att märka att det blir lättare att prioritera. Det som är bra med det hela är att dessa pengar är enbart avsatta för shopping.

Jag har gjort så, och det som har visat sig än bättre är att hela den kassan inte är tom vid månadens slut. Det betyder alltså att jag kan ha än mer pengar till shopping till nästa månad, och blir det över även då så har man ännu mer nästkommande månad. Eftersom du prioriterat ett sparande för shopping så kommer du ha fullständig koll på dina shoppingvanor och det blir lättare att köpa det man faktiskt vill ha.