Drömmen om heltäckningsmattan

Det kanske låter märkligt på flera sätt och vis, men det är helt klart så att jag älskar allt som har med heltäckningsmattor att göra! Nu är det ju visserligen så att jag absolut inte har något emot annat golv, jag föredrar det till och med i vissa rum, som att kök och badrum ska ha ett golv av klinkers eller trä, och att det kan vara trägolv i hall och vardagsrum. Men det finns fortfarande plats för heltäckningsmattor, där sovrummet är den givna kandidaten. Det går också mycket bra att ha det i vardagsrummet, eller i vilket fall delvis.

Saken är den att jag älskar att ha något mjukt att gå på, som känns varmt och välkomnande, som liksom kramar om ens fötter när du går på det så att du nästan känner dig älskad av golvet. Det är det perfekta sättet att starta en morgon på. Istället för att du ska sätta ner fötterna på ett hårt och kallt trägolv så sätter du istället ner fötterna i en mjuk och skön matta, vilket ger dig ett leende på läpparna och du längtar efter att gå upp.

Visst är det så att det kan bli extra smutsigt med heltäckningsmattor, men det är ändå upp till en själv att sköta. Givetvis ska man helst inte ha något ätbart i närheten av dessa mattor, men i övrigt går det bra så länge du har en dammsugare som är bra. Så visst blir det mer städning, men den härliga känslan av varm matta som kramar dina nakna fötter är svår att slå. Så fort jag har råd ska jag börja med mitt sovrum.