Det nya svarta – kängor

Mina nya kängor

Mina nya kängor

Jag har levt större delen av mitt liv med egentligen två typer av skor. Antingen har det handlat om vanliga sneakers, där större delen av skorna är i tyg och har en platt, hård sula av gummi. Det har varit mina favoriter länge, och jag använde dem i princip hela tiden, även när det var vinter ute. Det har fungerat, och visst har det varit kallt och jävligt, men jag kände samtidigt att lite kyla fick jag stå ut med för att ha de skor som jag trivdes allra bäst i och som jag tyckte såg bäst ut på mig. De andra typerna av skor jag haft har varit klackskor, och det är enbart vid festligare tillfällen som jag använder dem.

Idag har en helt ny sko introducerats för mig. Jag har länge blivit instruerad att köpa mig ett par kängor, eftersom att det är de bästa skorna för det svenska klimatet. Problemet har varit att jag inte har tyckt att det ser bra ut på mig, och att jag känner mig direkt ful när de sitter på mina fötter, därför har jag aldrig köpt några till mig själv. Förens nu. Kängor, upptäckte jag, är inte enbart till för funktionen. Modet har kommit långt, och det har utvecklats många olika typer genom åren som har gått. När jag gick in på skobutiken, med målet att gå därifrån med ett par nya sneakers, så låg det istället ett par kängor i min påse.

Världen med kängor är helt annorlunda, för att gå i snö, slask och på is är inte längre förenat med kyla, väta och livsfara. Nu kan jag tryggt och säkert promenera precis där jag vill gå och jag gör det dessutom i skor som ser väldigt bra ut.