Den perfekta födelsedagspresenten

Jag har alltid varit lite fundersam på varför det är så många som inte ger sina föräldrar födelsedagspresenter, speciellt när de kommer upp lite i åldrarna. Jag vet att det inte alls är lika vanligt när man blir äldre, men det är fortfarande en fin tradition och det gör människor glada. Jag får fortfarande många paket, både på min födelsedag och på julafton från mina föräldrar, och det är ingen som har något emot det. När jag berättar det för mina vänner och kollegor möts jag dock av konfunderade blickar. Jag ignorerar det oftast och låter det vara, och passar samtidigt på att köpa nästa födelsedagspresent till min pappa.

Mamma och pappa börjar bli lite till åren, men envisas med att bo kvar i sitt stora hus med den stora trädgården. Pappa klipper alltid gräset, och det börjar märkas att hans gamla kropp inte orkar lika mycket som förr. Därför har jag börjat titta på robotgräsklippare, för det är något som de definitivt skulle ha användning för. Med en robotgräsklippare slipper de det hårda arbetet och kan njuta av varandras sällskap, och man ska ju faktiskt ta chansen man får att utnyttja tekniksamhället.

Jag hoppas att robotgräsklipparen kommer att tas emot väl, för jag vet att pappa är ganska tekniskt fientlig, tills han får se att det fungerar. Därför kommer jag nog instruera mamma att sätta sig in i manualen innan de ens funderar på att sätta igång det. Jag vet inte varför, pappa tror kanske lite för mycket om sig själv, men att läsa manualer är han inte speciellt bra på.